MM-jääkiekossa palataan kaukaloon yhden välipäivän jälkeen. Putsaus on tehty ja ollaan siinä tilanteessa, että mukana ovat maailman parhaat jääkiekkomaat, paitsi toki yksi, jota ei kukaan kaipaa mukaan. Neljän maan turnaus loppuun torstaina ja lomalaitumet kutsuvat. Neljä jatkaa viikonlopun mitalipeleihin.

Pelit starttaavat kello 17.20 Prahassa ja Ostravassa. Ensimmäisissä peleissä kohtaavat Kanada ja Slovakia sekä Sveitsi ja Saksa. Näissä otteluissa on kummassakin selkeä suosikki ja selvä ennakkoasetelma: toisella ei ole mitään hävittävää, tilanne on paineeton.

Kanada on ylivoimainen suosikki Slovakiaa vastaan. Tietysti Slovakian kannattajat tulevat pitämään hallissa pääosan meteliä, mutta edes tietynlainen kotikenttäetu ei riitä Kanadan horjuttamiseen. Kanadan pitää pelata heikosti ja kurittomasti, jos Slovakialle jää mitään mahdollisuutta välieräpaikkaan.

Yhtä selvä ennakkosuosikki on Sveitsi Saksaa vastaan. Sveitsi on sulanut useita kertoja puolivälierissä, mutta nyt joukkueen tähdistö ja kokonaisuus näyttää niin hyvin hitsautuneelta, että Saksan voitto olisi ihme. Etukäteen voisi kuvitella, että ottelun ratkaisu nähdään erikoistilanteissa: Saksa tulee todennäköisesti saamaan jäähyjä ja Sveitsin ylivoima Roman Josin ja muiden NHL:n tähtiluokan pelaajien käsissä on tappavaa.

Iltaotteluissa kotiyleisö tulee järjestämään massiivisen mekkalan omiensa tueksi. Vahvistunut Tshekki kohtaa USA:n, jolla on matkassa yksi nimivahvimmista joukkueista moneen vuoteen. Jenkit janoavat kultamitaleita, Tshekki on taas parantanut peli peliltä. Kun joukkueeseen liittyi vielä David Pastrnak, Tshekki kotikentän myötä on jopa pieni ennakkosuosikki. Tosin USA:n materiaali on niin tasokas, että kärkinimien hyvä peli saattaa riittää. Iso kysymysmerkki seisoo USA:n maalilla. Kuka pelaa ja miten hän tulee pelaamaan? Ykkösmaalivahdin menettäminen kisojen alussa saattaa olla se kompastuskivi.

Ulkopuolisen silmin Ruotsin ja Suomen kohtaaminen pitäisi olla läpihuutojuttu. Niin iso on materiaaliero Ruotsin hyväksi. Mutta Suomessa ja Ruotsissa tiedetään, ettei kyseisessä otteluparissa ole mikään koskaan selvää. Kyse on jääkiekkomaailman klassikosta ja paikallisottelusta, jossa nimilistat jäävät kakkossijalle ja peli ratkaistaan henkisellä puolella.

Suomella on pitkä historia kaataa altavastaajina nimekkäitä joukkueita ja juuri sen vuoksi Leijonia ei pidä nytkään sulkea pois välieristä. Ruotsilla on kaikki paineet – tosin tällä kertaa Ruotsin joukkue on etenkin puolustuspäässä täynnä pelaajia, jotka ovat jauhaneet paineiden keskellä ja isoissa rooleissa NHL-puolella jo vuosia. On selvää, että Ruotsi on kaiken järjen mukaan ennakkosuosikki, mutta yllätysmahdollisuus on olemassa.

Iltaottelut alkavat 21.20 Suomen aikaa.