Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue eli Pikkuleijonat sai MM-kotikisoille mahtavan startin, kun ensimmäisessä Espoossa pelatussa ottelussa joukkue kaatoi Latvian lukemin 3-1.

Pikkuleijonien maaltehtailun aloitti Emil Hemming, joka Aron Kiviharjun ja Konsta Heleniuksen syötöistä vei Suomen avauserässä johtoon.

Toisessa erässä Suomen johtoa lisäsi Heikki Ruohonen ja päätöserässä maalintekijänä kunnostautui Tuomas Suoniemi. Tilanne oli tuossa vaiheessa turvallisen tuntuinen 3-0.

Otteluun saatiin kuitenkin lisäjännitystä, kun vajaa viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Saku Koivun poika Aatos Koivu taklasi vastustajaa ottelurangaistuksen arvoisesti.

Rangaistuksen aikana Latvia onnistua kaventamaan, mutta Pikkuleijonien maalivahti Petteri Rimpinen piti tämän jälkeen maalinsa puhtaana.

Suomen MM-urakka jatkuu jo perjantaina, jolloin alkusarjan ottelussa vastaan asettuu Norja.