PRAHA. MM-kisojen alkulohkon viimeisessä ottelussa tiistaina Leijonat kohtaa kovassa vireessä olevan Sveitsin. Samalla jäälle asettuvat vastakkain joukkueidensa kapteeneina Mikael Granlund ja Roman Josi.

Miehillä on yhteistä historiaa NHL-joukkue Nashville Predatorsista, jossa Granlund pelasi vuosina 2019-2023 ja jossa Josilla on meneillään peräti kolmastoista peräkkäinen kausi. Sveitsiläistähti on siis oikea henkilö kuvailemaan Leijonien kipparia.

– Hän on loistava. Todella hyvä ystäväni. Mahtava pelaaja ja mahtava kaveri. Olen pelannut hänen kanssaan muutamia vuosia Nashvillessa. Hän on uskomaton pelintekijä, hieno pelaaja ja hieno persoona, mahtava joukkuekaveri, Josi kehui Granlundia vuolaasti.

– Olen varma, että te kaverit olette todella tyytyväisiä, kun hän on kapteeninanne.

Josi lausui sanat lauantaina haastattelussa tuoreeltaan Tanskaa vastaan napatun 8-0 murskavoiton jälkeen. MM-kisojen pistepörssiä 10 pisteellä (3 maalia + 7 syöttöä) johtava sveitsiläinen kommentoi vaatimattomaan sävyyn omaa osuuttaan maansa tämänhetkisistä loistotuloksista turnauksessa.

– Yritän vain parhaani. Yritän aina auttaa joukkuettani niin hyvin kuin pystyn ja se merkitsee minulle eniten. Olen ollut onnekas, että olen voinut pelata niin monessa hyvässä joukkueessa. Nashville ja Sveitsi ovat molemmat erinomaisia joukkueita. Joukkue tekee pelaamisen helpoksi. Kyse on joukkueesta, joka pelaa hyvin yhteen, Josi painotti.

Sveitsi kohtaa seuraavaksi sunnuntaina Kanadan kello 21.20 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Leijonilla on ennen tiistaista Sveitsi-peliä maanantaina vastassa Tanska.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Praha