HIFK tiedotti tällä viikolla merkittävistä muutoksista seuran taustoissa. Urheilujohtajaksi tulee entinen kiekkotähti Janne Pesonen.

– Urheilujohtajan paikalle haastattelimme seitsemää eri kandidaattia ja loppusuoralla oli kolme hyvää nimeä ja teimme valinnan keskusteltuamme useiden asiantuntijoiden kanssa. Tunnistamme, että Pesonen on urheilujohtajana kokematon, mutta samaan aikaan hänellä on valtava kokemus voittavan kulttuurin rakentamisesta. Lisäksi hän saa alkuvaiheessa todella kovan tason tukea, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola tiedotteessa.

Pesosta ennen pestiä hoiti Tobias Salmelainen. Ilta-Sanomien toimittaja Sasha Huttunen vihjaili X:ssä, että Salmelainen jätti tietyllä tavalla Pesosen kovaan paikkaan.

– Salmelaisen vuosi sitten tekemät johtavien pelaajien pidemmät sopimukset ovat voimakkaasti takapainoisia, eli ensi kauden palkka on paljon isompi kuin viime kauden. Se syö ensi kauden budjetista paljon tilaa, kirjoitti Huttunen.

HIFK:n kertoi myös , että seuran uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Alexander Sneen ja nuorten kehitysjohtajaksi Kari Kalto. Lisäksi HIFK perustaa asiantuntijaryhmän kehittämään urheilustrategiansa kilpailukykyä. Ryhmään kuuluvat Jarmo KekäläinenMikael GranlundHenrik Dettmann, ja ryhmän puheenjohtajan roolissa Mika Kortelainen.