Tapparan kausi oli urheilullisesti todellinen jättipotti. Nyt on käynyt selväksi, että taloudellinen puoli ei tarjonnut yhtä isoa onnistumista.

Emoyhtiö Tamhockeyn kausi oli tappiollinen noin 0,2 miljoonan euron, kertoo seura verkkosivuillaan. Toimitusjohtaja Mika Aro puhui asiasta seuran tiedotteessa.

– Tilikaudella ei saavutettu asetettuja taloudellisia tavoitteita. Poikkeuksellisen hyväkään urheilumenestys ei valitettavasti korreloi suoraan tilikauden taloudellisen tuloksen kanssa, koska Liigan huhtikuussa pelattujen välierien ja finaalien lipputulot tilitetään valtaosin Liigalle. Seuralle jäävä 20 % osuus finaalien ja välierien lipputuloista ei aina riitä täysin kattamaan edes ottelun muuttuvia järjestelykuluja, eikä itse pelaamisen ja palkkojen katteeksi jää lipputuloja.

– Kärjistäen, huhtikuun palkat joudutaan rahoittamaan aikaisempien kuukausien tuloksella ja muilla tuotoilla. Lisäksi seura sai Suomen mestaruudesta Liigalta palkintorahaa, mutta siitä suuri osa kuluu mestaruusbonuksiin, kansanjuhliin ja muihin mestaruuden tuomiin kuluihin. Saatu Suomen mestarin palkintoraha aleni yli neljänneksellä edelliskaudesta, kommentoi Aro.