Tappara on jatkanut puolustuksensa vahvistamista. Seura on tiedottanut jälleen kahdesta uudesta puolustajahankinnasta.

Torstaina varmistui, että Daniel Brickley siirtyy Tampereelle SHL:n MoDosta yksivuotisella sopimuksella. Isokokoinen puolustaja on pelannut myös viisi NHL-ottelua.

Tappara tiedotti puolestaan perjantaina, että Ruben Rafkin tulee seuraan kaksivuotisella pelaajasopimuksella. Rafkin pelasi neljä edellistä kautta TPS:ssä.

– Rafkin on taitava kahden suunnan fyysinen puolustaja ja omaa erittäin vahvan luistelun. Hän on myös taitava pelaaja kiekon kanssa. Nuori pelaaja on vakiinnuttanut nopeasti paikkansa Liigassa. Hienoa saada Rafkin Tapparaan, iloitsee urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa seuran tiedotteessa.

Rafkinin lähtö Turusta ei ollut iso yllätys. 22-vuotiasta puolustajaa huhuiltiin esimerkiksi HIFK:n paitaan, mutta mahdolliset neuvottelut eivät tuottaneet tulosta. Ilta-Sanomien toimittaja Sasha Huttunen avasi tilannetta huhtikuun puolivälissä X:ssä.

– Kun asiaa oikein miettii, Rafkin voisi luisteluvoimallaan ja röyhkeydellään olla juuri sitä, mitä kankea ja raskasjalkainen IFK tarvitsee. Tähän asti hintalappu ollut liian korkea ja Rafkin ehkä noin 15 vuotta liian nuori IFK:n pelaajaksi, arvioi Huttunen.