Dallas Starsin puolivälieräsarja alkoi kotona tappiolla Coloradolle. Sarjan toinen ottelu pelattiin torstain ja perjantain välisenä yönä ja oli täysin selvää, ettei Dallasilla ollut varaa hävitä toistakin kotiotteluaan. Las Vegasia vastaan he hävisivät, mutta pystyivät kipuamaan jatkoon – toisen vastaavan toteutumisen kerroin olisi ollut aika korkea.

Dallas ei hävinnyt, kiitos suomalaispelaajien. Legendaarisen teksti-tv:n sivun 235 väritys oli varsin vihreä aamulla, sillä suomalaisten tekemät maalit ja tehopisteet erotetaan muista tilastoista omalla värillään. Väri sopi oikein mukavasti yön teemaan, sillä vihreillä paidoilla Dallaskin pelaa.

Stars aloitti hurjasti. Miro Heiskanen teki Roope Hintzin (kuvassa) syötöstä 1-0. Hintz iski itse lukemiksi 2-0. Heiskanen ottelun toisellaan 3-0, jälleen Hintzin syötöstä. Dallasin 4-0 maali jäi poikkeukseksi, sillä sen teki Tyler Seguin ilman suomalaisosuutta. Viidennen Dallasin maalin teki tyhjiin Esa Lindell, syöttäjänä jälleen Hintz.

Ennen Lindellin lopullista ratkaisumaalia Colorado oli esittänyt keväälle tyypillisen kirinsä ja tullut maalin päähän lukemiin 3-4. Kirin aloitti Joel Kiviranta ja neljä minuuttia ennen loppua Artturi Lehkonen syötti Valeri Nichushkinille, jolle maali oli pudotuspeleissä jo yhdeksäs. Sitten tuli Lindell ja peli päättyi 5-3 kotijoukkueelle.

Suuri helpotuksen huokaus kuului varmasti monen suusta, kun Roope Hintz palasi viimein tasolleen. Pisteet 1+3 olivat melkoinen piristysruiske, sillä tähän mennessä Starsin ykkössentterin statuksella pelaava Hintz oli kaarrellut pudotuspelit tehoin 1+0. Jos Hintz nousee nyt pysyvästi huipputasolle, Dallasilla on melkoinen hihaässä käytettävissään jatkopeleissä.

Ottelusarja siirtyy nyt Coloradoon lukemissa 1-1.