Patrik Laine on yksi Suomen puhutuimmista jääkiekkoilijoista, vaikka hän ei ole juurikaan jääkiekkoa pelannut viime aikoina. ”Paten” tyttöystävän saapuminen Suomeen huomioitiin näyttävästi, ja nyt otsikoissa on se, että itse Pate on bongattu Tampereella.

Ja tietysti spekulointi tulevasta seurasta jatkuu non-stopina ilman, että on edes varmaa tietoa, pelaako Laine ensi kaudella vai ei. Todennäköisesti kyllä, jos henkilökohtaiset asiat ovat vain reilassa.

Harvoin suomalaisessa urheilussa syntyy vastaavaa ilmiöitä kuin jääkiekon ihmepojan, Paten, ympärille. Kun hän on pelikunnossa, jokainen tehty maali otsikoidaan näyttävästi. Jos hän ei tee  maalia, sekin otsikoidaan näyttävästi.

Suomalaisen median mukaan Patrik Laine on myös ollut erittäin taitava löytämään uransa varrelta huonoja valmentajia, jotka ovat peluuttaneet pelaajaa väärin, väärällä paikalla tai ymmärtämättä Laineen vahvuuksia. Esimerkiksi Paul Maurice oli erään toimittajan arvostelun kohteena pitkään ja hartaasti Winnipegin vuosina. Ilmeisesti Maurice on nyt parempi valmentaja, koska hän on voiton päässä Stanley Cup-voitosta Floridan peräsimessä.

Joka tapauksessa – Patrik Laine kiinnostaa ja tuo klikkejä. Siksi mennään asiaan tulevan – vielä mahdollisen – siirron tiimoilta. Columbus Blue Jacketsin GM Don Waddell on kertonut sikäläiselle medialle, että siirto on mahdollinen vasta sitten, kun Laine on läpäissyt NHL:n kuntoutusohjelman. Eli halukkaat seurat eivät tee päätöksiä ennen kuin ovat saaneet keskustella itsensä Patrik Laineen kanssa ja vakuuttuvat siitä, että vaikeudet ovat historiaa.

Uskoa tulevaisuuteen jollakin varmasti on, siitäkin huolimatta, että Patrik Laineen vuosipalkka on 8,7 miljoonaa taalaa kaudessa. Kallis arpalippu olisi tarjolla – high risk, high gain. Jos Laine palaisi sille tasolle, mitä hän parhaimmillaan on dollarikaukaloissa ollut, hinta olisi hyvin kohdallaan. Columbuksen ja Jarmo Kekäläisen uhkapeli ei kannattanut, Patrik Laine oli hänelle tyhjä arpa.

Hannu Siltanen