Colorado on saamassa pelinsä huippuvireeseen oikealla hetkellä. Runkosarjassa kovin ailahtelevasti pelannut Colorado saavutti kohtuullisen sijoituksen, mutta pitkälti joukkueen supertähtien ansiosta. Ratkaisijamateriaali ei ollut kovin laaja, sillä tulosvastuu oli liian pitkälle Nathan MacKinnonin, Mikko Rantasen (kuvassa) ja Cale Makarin varassa. Jos pystyit pysäyttämään heidät, pysähtyi Colorado.

Tästä syystä Winnipeg oli monien papereissa ennakkosuosikki menemään jatkoon pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta. Toisin on käymässä, sillä Colorado on jälleen näyttänyt parasta osaamistaan ja johtaa ottelusarjaa lukemin 3-1.

MacKinnon, Rantanen ja Makar paukuttelevat edelleen hyvin pisteitä, mutta kun tarvitaan, muita ratkaisijoita on noussut esiin. Valeri Nichushkin teki yön ottelussa hattutempun ja on iskenyt pudotuspeleissä jo kuusi maalia. Se ei ole yllätys, että Artturi Lehkonen on parhaimmillaan isoissa otteluissa. Näin on käynyt nytkin. Lehkonen on Coloradon pudotuspelien pistepörssin ykkönen lukemilla 4+3=7 kun pelejä on pelattu neljä. MacKinnon on samoissa pisteissä, mutta maaleja on tehtynä kaksi.

Sarjan neljäs ottelu oli varsin tyypillinen Coloradolle. Ensimmäinen erä ja toisen erän ensimmäinen puolisko mentiin tasatahtia. Sitten tapahtui se, mikä on tapahtunut monta kertaa aiemmin: Colorado sai flow-tilan päälle. Kun vaihde osuu kohdalleen, syntyy maaleja kuin liukuhihnalta. Nyt niitä tuli toisen erän jälkimmäisen kymmenminuuttisen aikana kolme ja tilanne oli ”game over”. Kolmas erä sitten varmisteltiin ja odoteltiin seuraavaa ottelua.

Hyvin vaikea nähdä, että Winnipeg löytäisi lääkkeet Coloradon pysäyttämiseen. Vaikka ykkösnimet pysyisivät jotenkin kurissa, toinen ratkaisija-aalto on löytynyt. Kun Winnipegin runkosarjassa loistanut maalivahtipeli on pudonnut normitasolle, ei Winnipegillä taida eväät riittää.

Suomalaisittain tämä skenaario on luonnollisesti miellyttävä, sillä Winnpegissä ei tällä hetkellä suomalaisia kokoonpanossa ole. Coloradon johtavista pelaajista sen sijaan kaksi tulee Suomesta: Lehkonen ja Rantanen. Kaverukset saattavat joutua odottamaan aika pitkään lomille pääsyä.

Sunnuntaina ja maanantaina pelatuissa otteluissa Rangers lähetti Ovetskinin ja kumppanit kesälomille nappaamalla neljännen voittonsa Washingtonista. Kaapo Kakko teki ottelun avausmaalin. Vancouver kellisti Nashvillen vieraskentällä Elias Lindholmin jatkoaikamaalilla. Ottelun suurin sankari oli hattutempun tehnyt Brock Boeser: ottelu päättyi 4-3 Vancouverille – voitot ovat nyt Vancouverille 3-1.

Edmonton meni ottelusarjassa 3-1 johtoon Los Angelesia vastaan. Maalivahti Stuart Skinner pelasi uransa ensimmäisen nollapelin pudotuspeleissä ja ottelun ainoan maalin junailivat pistepörssin kärkimiehet: Connor McDavid ja Leon Draisaitl alustivat ja tehopakki Evan Bouchard viimeisteli. Seuraava ottelu pelataan Edmontonissa, joten katkon paikassa ollaan.