Coloradon kausi tulee päättymään puolivälieriin. Tietysti Colorado on vielä teoriassa pelissä mukana, sillä välieräpaikkaan tarvitaan luonnollisesti neljä voittoa ja Dallasilla on niitä vasta kolme. Mutta käytännössä peli on selvä: Colorado ei tule tästä sillasta nousemaan.

Ensimmäinen syy on, että Dallas on parempi joukkue. Coloradon kärkipelaajat ovat erinomaisia, mutta materiaaliltaan Dallas on selkeästi edellä. Ratkaisuvoimaa löytyy monesta ketjusta, kun Coloradon elää ja kuolee tähtiensä kautta. Dallas on löytänyt loistavat lääkkeet Coloradon ykkösmiesten pysäyttämiseen: missä ovat Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen, Nathan MacKinnon ja Cale Makar – he ovat Dallasin puolustuksen taskussa.

Kun tähän tilanteeseen lisätään se, että nimenomaan fyysisyydellään ketä vastaan vain, myös Dallasia, vastaan pärjäävä venäläishyökkääjä Valeri Nichushkin (kuvassa) päätti, ettei pelejä tarvitse puoleen vuoteen enää pelata, Coloradon mahdollisuudet jatkopaikkaan eivät ole enää marginaaliset, ne ovat mikroskooppiset.

Sekoiluistaan jo aiemmin tunnettu loistava voimahyökkääjä Nichushkin oli koko pudotuspelien paras maalintekijä, kunnes putosi mediatietojen mukaan rattailta. Ilmeisesti mies ei läpäissyt tuoretta huumetestiä, tämä mediatietojen mukaan, ja hoito-ohjelmassa olevan pelaajan täytyy olla kaidalla polulla.

Jos sillä tiellä ei pysy, seurauksena on puolen vuoden pelikielto palkatta. Mutta tässä tapauksessa vielä suurempi asia on siinä, että Nichushkin teki samanlaisen tempun jo viime kaudella ja Colorado putosi. Nyt hän toisti tämän. Vaikea kuvitella, että hän olisi enää tervetullut joukkueen koppiin, kun muistetaan, että pudotuspeleissä tehdään asiat jopa alleviivatusti joukkueena. Coloradon kokenut puolustaja Jack Johnson viittasi tähän suuntaan asiasta antamassaan kommentissa:

– Hän teki valintansa. Siinä kaikki, mitä aion sanoa asiasta. Hän teki valintansa, Johnson sanoi Denver Postille.

Johnsonin viesti käännettynä on selkeä: Nichushkin laittoi itsensä joukkueen edelle. Tuollainen voidaan antaa vielä kerran anteeksi, toista – tai laskutavasta riippuen kolmatta – ei unohdeta.

Joka tapauksessa olisi todellinen sensaatio ja ihme, jos Colorado tuosta tilanteesta pystyisi vielä nousemaan.