Jo ennen tiistaitan ottelua lohkojumbosijan ”varmistanut” Iso-Britannia nappasi MM-kisojen ensimmäisen voittonsa kukistamalla tiistain päiväpelissä Itävallan maalein 4-2. Brittien avausvoitto tuli Leijonien kannalta parhaimpaan mahdolliseen aikaan – sen ansiota Suomi varmisti lohkonelosen paikkansa ja siten etenemisen puolivälieriin.

Huikeita otteita MM-turnauksessa esittänyt Itävalta oli pakkovoiton edessä ja joukkue menikin maalittoman ensierän jälkeen johtoon, kun pari minuuttia oli pelattu toista erää. Iso-Britannia onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun kahden miehen ylivoimalla Itävallan istuessa tuplajäähyjä.

Kolmannessa erässä ottelun hallinta siirtyi yllättäen Itävallan sijaan Iso-Britannialle ja vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa britit olivat karanneet kahden maalin johtoasemaan. Kun Itävalta haki maaleja riskillä ettämalla maalivahdin pois, iskivät britit tyhjiin neljännen osumansa. Itävallan ylivoimalla syntynyt kavennusmaali oli alppimaalle laiha lohtu.

Itävalta lähtee kotimatkalle. Leijonien illan Sveitsi-kohtaaminen muuttui siten merkityksettömäksi. Tuon ottelun jälkeen Suomen matka turnauksessa jatkuu puolivälierissä Ruotsia vastaan torstaina.