Suomalaisen jääkiekkoilun suurlupaus Konsta Helenius varattiin NHL:ään Buffalo Sabresin toimesta ensimmäisellä kierroksella. Helenius varattiin numerolla 14.

Kysymys kuuluu, voisiko Helenius pelata NHL:ssä jo ensi kaudella? Hän tehnee hyvin varmasti sopimuksen Sabresin kanssa piakkoin.

Sen jälkeen Helenius keskittyy NHL:n alkusyksyn harjoitusleiriin. Sabresin joukkueeseen hänellä lienee haastavaa päästä, mutta tämä asia ratkeaa vasta syyskuussa tai lokakuussa.

NHL:n lisäksi Heleniuksen vaihtoehdot ovat farmisarja AHL sekä SM-liiga. Viime kaudella Helenius pelasi loistavan kauden Jukureissa ja SM-liigassa hänellä olisi hieno sauma kerätä kokemusta ensi kaudella ykkössentterinä.

Heleniuksella on sopimus Tapparan kanssa. Varmasti Buffalo Sabresissakin ajatellaan, että Helenius kasvaisi parhaiten korkoa pelaamalla tulevan kauden SM-liigan huippujoukkueessa ykkössentterinä.

Helenius voisi ensi kaudella kerätä myös kokemusta sekä nuorten että miesten MM-kisoista. Läpimurto NHL:ssä olisi sitten helpompaa tehdä kaudella 2025-26.