Tshekin sunnuntaina huipentuvat MM-kisat ovat olleet hyvin piristävät. Turnaus on sisältänyt yllätyksiä, katsomot ovat olleet täynnä ja turnauksessa on esiintynyt todella suuria tähtiä. Myös finaali tulee olemaan ikimuistoinen – hyvin harva olisi ennen turnausta osannut aavistaa, että finaalissa kohtaavat Tshekki ja Sveitsi. Ehkä ennemminkin pronssiottelupari Ruotsi ja Kanada oli monen papereissa se suosituin finaalipari.

Tshekki voitti Ruotsin ensimmäisessä välierässä taidolla, tuurilla ja erotuomarien avustuksella. Tshekki varmasti ansaitsi voittonsa, mutta paljon jossiteltavaa jäi. Tshekin hyvin iso 3-2 maali syntyi, kun liian kömpelö erotuomari ei pystynyt hyppäämään kiekon alta pois vaan antoi luistimellaan namupassin maalin eteen ja Tshekki iski maalin.

Sen jälkeen Tshekki teki 4-2. Sitten tapahtui koko pelin muuttanut yksittäinen tilanne. Koko täyssokea erotuomarinelikkö missasi Jan Ruttan törkeän iskun ruotsalaispelaajan päähän ja Rutta pääsi kuin koira veräjästä. Sen sijaan, että Ruotsi olisi saanut viiden minuutin ylivoiman, Tshekki teki miltei heti tämän jälkeen 5-2 maalin. Kolmannessa erässä Tshekki sitten tyylitteli fanaattisen kotiyleisönsä johdolla finaaliin.

Joskus hyvää kannattaa odottaa. Carolinan hyökkääjä Martin Necas halusi tulla kotikisoihin pelaamaan, siitä huolimatta, että hänen sopimuksensa päättyi. Tshekki sai huippuvahvistuksen, jonka merkitys välierässä oli suuri: Tshekin viidestä ensimmäisestä maalista Necas syötti kolme ja teki yhden.

Toisessa välierässä Sveitsi oli loistava avauserän. Joukkue meni tähtiensä johdolla 2-0 johtoon, mutta sitten peli kääntyi. Vain Sveitsin maalivahti Leonardo Genonin uskomaton peli piti Kanadan yhdessä maalissa ottelun loppuhetkille, kunnes John Tavares tasoitti. Jatkoerässä sama tahti jatkui ja lopulta Genoni loisti torjumalla voittolaukauskilpailussa neljä Kanadan viidestä yrityksestä. Genoni torjui ottelussa 42 kertaa ja neljä rankkaria päälle!

Sveitsi jaksoi Tshekin tavoin odottaa tarpeellisen ajan ennen kuin kaikkia passeja leimattiin. Jackpot syntyi, kun Los Angelesin Kevin Fiala liittyi joukkueeseen. Fiala on nyt pelannut turnauksessa kuusi peliä ja tehnyt niissä 13 tehopistettä.

Pistepörssin voittokin on täysin mahdollinen, sillä loppuottelussa juuri Fialan ja Sveitsin supertähtien varassa mahdollisuudet ovat Tshekin fanaattisen kotiyleisön edessä.