Tshekki oli jättänyt tilaa mahdollisille NHL-vahvistuksille ja nyt näyttää vahvasti siltä, että se kannatti. Voi vain kuvitella, millä mielellä Tshekin joukkueen GM Petr Nedved on seurannut Boston Bruinsin pelejä Floridaa vastaan NHL:n puolivälierissä ja millainen hymy on huulille noussut, kun Aleksander Barkov ja kumppanit laittoivat Bostonin lauluun. Nedvedillä oli nimittäin selvästi tieto siitä, että Bostonin kaksikko hyppää ensimmäiseen Prahan koneeseen ja kohti kotikisoja, jos lähtö tulee.

Ensin joukkueeseen ilmoittautui Carolinan Martin Necas, vaikka hänen sopimuksensa loppuu. Sen jälkeen Boston Bruinsin kaksikko David Pastrnak (kuvassa) ja Pavel Zacha tulivat mukaan. Nedved pelasi uhkapeliä, joka todella kannatti. Paikkoja jätettiin riittävästi auki, jos tasokkaita tulokkaita löytyi. Ja heitähän löytyi todennäköisesti juuri sieltä, mistä eniten toivottiin.

Nedved ja kumppanit hämmästyttivät jo ennen kisoja tehdyssä joukkueen julkaisussa siten, että joukkueesta jätettiin nippu NHL-pelaajia pois. Eli siellä ei oltu tyytyväisiä johonkin, mitä EHT-turnauksessa nähtiin. Oliko asenteessa vikaa vai mietittiinkö roolitusta jo siinä vaiheessa sitä kautta, että tähtipelaajat ovat halukkaita liittymään joukkueeseen, jos pudotuspelit loppuvat? Kuka tietää, mutta useimpien muiden maiden selvä strategia oli siinä, että jokainen kynnelle kykenevä NHL-statuksen pelaaja – jossain tapauksissa jopa NHL-pelaajan rajamailla oleva pelaaja – otetaan ilman muuta mukaan.

Muistetaan, että Tshekki vei Leijonia kaksi erää mennen tullen kisojen avausottelussa. Eikä Necasista, Pastrnakista tai Zachasta ollut vielä silloin tietoakaan. Etenkin Pastrnak on supertähti, jonka katsomisesta nauttivat muutkin kuin Tshekin kannattajat. Hän kuuluu ehdottomasti koko NHL:n kirkkaimpaan eliittiin – siitä kertoo omaa kieltään se, että hän nakutti viime kaudella 110 tehopistettä. Vieläpä ilman monivuotista luottosentteriään, viime keväänä lopettanutta Martin Bergeronia. Pastrnak otti askeleen vielä ylemmäksi, kun Bergeron lopetti ja hinasi Bostonin noinkin pitkälle Brad Marchandin kanssa.

Tshekki pompahti kerralla haastajan roolista yhdeksi suurista MM-suosikeista. Tuoreen kolmikon myötä joukkueen rosteri kestää jo vertailun USA:n ja Kanadan kanssa, Ruotsi on lähinnä puolustajiensa vuoksi vielä edellä. Kun otetaan kuitenkin huomioon Tshekin fantastinen kotiyleisö, tulee joukkue olemaan todella vaikea pysäytettävä.