Jääkiekon MM-kisat 2024 starttaavat perjantaina. Leijonilla on kello 21.20 käynnistyvässä ottelussa vastassa turnauksen isäntämaa Tshekki.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen nostaa Iltalehden haastattelussa esiin yhden Leijonien salaisista aseista.

Suomen nuoret keskushyökkääjät Konsta Helenius, Oliver Kapanen ja Arttu Hyry ovat kaikki rightin puolelta pelaavia kiekkoilijoita.

– Rightin senttereitä on aika vähän. Se on etu aloituksissa. Ruotsia vastaan (EHT-turnauksessa) voitimme 70 prosenttia aloituksista. Pojat osaavat aloittaa ketä vastaan tahansa, Jalonen valaisee yhtä Leijonien ehkä jopa salaista asetta.

17-vuotias Helenius on jo tällä kaudella osallistunut alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Nuorukaiselle on siis alkamassa jo kolmannet arvokisat lyhyen ajan sisään. Mikäli Helenius saa peliaikaa, tulee hänestä perjantaina historian nuorin miesten MM-ottelussa pelannut.

– Hänellä on kaikki avut samassa paketissa. Erittäin laadukas pelaaja ja luistelija. Ikäisekseen ja kokoisekseen kamppailee erittäin jämäkästi. Vahva maila. Hän pystyy itse ratkaisemaan, syöttämään ja pysymään kiekossa tiukoissa paikoissa. Hänen ja suomikiekon kannalta näyttää erittäin hyvältä, Jalonen kuvailee Iltalehdelle.