Leijonat sai todella mieluisan ”kyllä”-vastauksen yhdeltä viime vuosien luotto- ja tähtipelaajaltaan. Mikko Lehtonen on ollut Jukka Jalosen kanssa voittamassa olympiakultaa ja kahta maailmanmestaruutta.

Sveitsin mestaruuden juuri voittanut Lehtonen on yleensäkin vastannut kutsuun myöntävästi, niin nytkin. Lehtosen tuoma palanen on äärettömän tärkeä Jalosen palapelissä.

Kun näyttää siltä, ettei NHL-kaukaloista ole tulossa enää ketään ainakaan kisojen alkuun, tarvitaan parhaat voimat mukaan. Lehtonen kuuluu heihin, ja on siksikin tärkeä lisä, että voittamisen kokemuksella on iso merkitys kisoissa. Kun Jalosen luottoleijoniin kuuluneet Sami Vatanen, Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen ilmoittivat jäävänsä pois – sekä tietysti myös Valtteri Filppula ja Marko Anttila – jäi luottoporukkaan tyhjää tilaa. Ja tietty johtajuusvaje. Lehtonen tuo mukanaan molempia asioita. Elintärkeä vahvistus siis.

Lehtonen liittyy Leijoniin EHT-turnauksen jälkeen. Samoin tekee Mikael Granlund. Tämä kaksikko tulee olemaan avainroolissa siinä, miten Suomi tulee kisoissa menestymään.

Ja tietysti Dallasin otteita seurataan varmasti tarkasti. Jos Dallas pullahtaa, voi Leijonat saada todella vankan boostin. Tällä hetkellä tosin Dallas on voiton päässä jatkopaikasta, mutta tämän suhteen olla sitten viisaampia viikonloppuna.