Jukureissa loistavan kauden pelannut ja Leijoniinkin noussut Konsta Helenius tähdittää odotetusti Pikkuleijonia 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Helenius on tehnyt neljässä ottelussa tehot 0+7 ja ollut Suomen johtava pelaaja. Mielenkiinto on tietysti käynnissä olevissa kisoissa, mutta jääkiekkoväkeä kiinnostaa kovasti, missä Helenius ensi kaudella nähdään.

Hänellä on sopimus Tapparan kanssa, Jukurit-keikka oli laina.

– No tuota…Sopimus on sinne (Tapparaan), mutta ei vielä tiedä, että mitä ensi kaudella tekee. Kausi on vielä kesken. Katsotaan sitten, että mitä tapahtuu, Helenius kertoi MTV:n haastattelussa.

Helenius tulee olemaan kuuma nimi seuraavassa NHL:n varaustilaisuudessa. Varmasti moni asia selkiytyy, kun varaustilaisuus on ohi. MTV:n haastattelussa Helenius kertoo, ettei pelaaminen rapakon takana juniorisarjoissa kiinnosta, mutta esimerkiksi AHL voisi olla vaihtoehto.

Tilannetta voi muuttaa myös se, että nähdäänkö Helenius peräti Prahan MM-kisoissa. Hän antoi vahvat näytöt ennakkoleireillä Jukka Jaloselle ja ovi Leijoniin on yhä auki.

– Ei tiedä, että ketä sieltä rapakon takaa tulee vielä vahvistamaan. Kun vedin hyvin nuo pelit, niin he sanoivat, että mulla on mahdollisuus olla vielä mukana. Ei ikinä tiedä, että miten käy, Helenius sanoi MTV:lle.

Vastauksesta voi hyvin päätellä, että Helenius on täydennyslistalla erittäin korkealla. Juuri nyt näyttää siltä, ettei NHL-kaukaloista ole mitään ryntäystä tulossa, joten mikään ihme ei valinta olisi. Ja mikäli näin tapahtuu, se saattaa hyvinkin vaikuttaa siihen, missä nuorukainen ensi kaudella kiekkoilee.