PRAHA. Leijonat ei saanut sunnuntaina vetoapua Norjalta, joka jäi lopulta Itävallan jalkoihin 1-4 päättyneessä kamppailussa. Tämä tiesi sitä, että Itävalta nousi lohko A:n sarjataulukossa sijalle neljä ohi Suomen.

Itävallan kakkosketjun hyökkääjä Marco Rossi (kuvassa edessä vasemmalla) vaikuttaa ottelun jälkeisessä haastattelussa jopa hieman hämmästyneeltä maansa menestyksestä ja nykysijoituksesta meneillään olevissa MM-kisoissa.

– Uskomatonta kyllä olemme kiinni jatkopaikassa. Ensimmäinen tavoitteemme oli sarjapaikan varmistaminen. Kun se oli selvää, katsottiin, mitä muuta voisi saavuttaa, Rossi saa sanotuksi.

Nyt Itävalta ja Suomi taistelevat tiukasti neljännestä paikasta pudotuspeleihin. Toinen maista joutuu tiistain jälkeen pakkaamaan laukut ja matkustamaan kotiin. Leijonilla on maanantaina edessä pakkovoitto Tanskasta.

– Tietysti toivomme, että Suomi häviää, jolloin jatkopaikkamme olisi mahdollinen, Rossi sanoo.

Itävallan viimeinen kamppailun on tiistain päiväpeli sunnuntaina yhä ilman pisteitä ollutta lohkojumbo Iso-Britanniaa vastaan. Rossin mukaan Itävalta ei aio lepsuilla eikä vilkuilla Suomen suuntaan.

– Heillä (Iso-Britannia) on paljon panosta, koska heillä on tavoitteena sarjapaikkansa säilyttäminen. Meidän on pelattava paremmin. Keskitymme vain siihen peliin, koska emme voi vaikuttaa Suomen pelaamiseen.

Voitto Suomesta oli historiallinen, sillä se oli ensimmäinen täysi pistepotti Leijonia vastaan miesten MM-tasolla. Sitä edelsi uskomaton nousu Kanadaa vastaan tasapeliin viiden maalin takaa.

– Kanada-ottelu oli uskomaton. Sen jälkeen uskoimme, että voisimme voittaa Suomen. Ja voitimme vielä viimeisellä sekunnilla. Se oli hyvin hauskaa. Näytimme, että kannattaa pelata loppuun asti.

– Olemme tästä hyvin ylpeitä.Toivottavasti tämä tuo lisää katsojia Itävallan jääkiekkoon. Ja että enemmän lapsia rupeaisi harrastamaan jääkiekkoa. Onhan tämä supermainos jääkiekolle Itävallassa. Mutta haluamme täältä vielä lisää, Rossi päättää haastattelun.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Praha