Itävalta kukisti torstaina Leijonat maalein 3-2. Kyseessä oli maalle historiallinen ensimmäinen voitto Suomea vastaan miesten MM-tasolla.

Ottelun voittomaalista vastasi Benjamin Baumgartner, jonka laukaus lähes siniviivalta upposi Leijonat-vahti Harri Säterin selän taakse 0,2 sekuntia ennen summerin soimista.

Itävallan sankari oli yhtä hymyä ottelun jälkeen kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n haastattelussa.

– Olen niin ylpeä tästä joukkueesta! Tämä merkitsee meille todella paljon. Olemme taistelleet jokaisessa ottelussa ja nyt voitimme Suomen – se on meille iso juttu, Baumgartner iloitsi.

Itävallan nousu 0-2 tappioasemasta voittoon ja pelaajan itsensä viime hetkellä tekemä voittomaali saivat Baumgartnerin lähes sanattomaksi.

– Historiaa ei voi kirjoittaa paremmalla tavalla! Koko joukkue taisteli niin kovaa, jokainen pelaaja teki kaikkensa voiton eteen. Me jatkamme aina taistelemista, vaikka olisimme pahastikin tappiolla. Tässä joukkueessa piilee niin paljon luonnetta. Haluamme kirjoittaa historiaa, emmekä ole sen suhteen vielä valmiita, itävaltalaispelaaja vakuutteli.

Itävallalla on nyt kasassa neljä pistettä ja toiveet jatkopaikasta pudotuspeleihin ovat elossa.

– Toivon mukaan keräämme vielä lisää pisteitä. Yritämme parhaamme vielä viimeisissä otteluissa Tshekkiä, Norjaa ja Iso-Britanniaa vastaan, Baumgartner lupasi.