Viimeiset viisi kautta SHL-kaukaloissa viettänyt keskushyökkääjä Juhani Tyrväinen vaihtaa maisemaa ja siirtyy Saksaan.

Tyrväisen uusi seura on Saksan DEL:ssä pelaava Kölner Haie, jota päävalmentaa Kari Jalonen. Tyrväinen kertoo odottavansa uusia haasteita jo innolla.

– Kävin erittäin hyvät keskustelut urheilujohtaja Matthias Baldysin ja Jalosen kanssa ja huomasin nopeasti, että minä ja Haie sovimme hyvin yhteen.

– Olen jo katsonut muutaman videon kotipeleistä ja faneista ja odotan jo innolla, että pääsen pelaamaan Haien fanien edessä. Tiedän, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä tällä kaudella – ja teen kaikkeni saavuttaakseni sen.

Urheilujohtaja Baldys jakaa Tyrväisen innostuksen.

– Olemme erittäin iloisia, että Juhani pelaa meillä tällä kaudella. Hän on erittäin vahva hyökkääjä ja ahkera pelaaja, joka pelaa erittäin vastuullisesti molemmissa päissä jäätä.

– Juhani on erittäin luotettava pelaaja, joka tuo intensiivisyyttä ja vakautta peliimme. Lisäksi fyysisen pelinsä ansiosta hän voi johtaa hyökkääjäosastoa.

Tyrväinen suuntaa Saksaan ensimmäistä kertaa urallaan. Aiemmin S-Kiekon kasvatti on pelannut Liigaa Pelicansissa, Jokereissa ja HIFK:ssa. Lisäksi hän on pelannut Mestistä HeKissä ja Kiekko-Vantaassa sekä Ruotsin SHL:ää Luleåssa. Suomen maajoukkueessa mies on pelannut yhdet MM-kisat.