Florida Panthersin odotettiin käyttävän tilaisuutensa katkaista Bostonin niska tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Joukkue kohtasi kotijäällään Bostonin, joka joutui nitrokamppailuun ilman henkistä ja pelillistä johtajaansa Brad Marchandia, jonka Floridan Sam Bennett ”hoiteli” aikaisemmin sairastuvalle. Kotijää, Bostonin tilanne, vireessä olevat tähtipelaajat – tämän piti olla se resepti, jolla välieräpaikka hoituu ja Boston aloittaa lomansa.

Mutta Bostonista löytyy luonnetta. Joukkue otti väkisin niukan 2-1 voiton. Ottelun suurin sankari oli maalivahti Jeremy Swayman, joka nousi jälleen huipputasolle, kun panos oli korkein mahdollinen. Swayman otti lähes 30 torjuntaa, joista tärkein oli aivan ottelun loppuhetkillä, kun mies pysäytti maalitykki Sam Reinhartin (kuvassa). Swayman oli luvannut edellisen ottelun jälkeen, että sarjassa palataan vielä Bostoniin ja mies piti sanansa.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 3-2 ja taistelu jatkuu.

Edmonton Oilers hävisi kotonaan edellisen ottelun Vancouverille. Siinä pelissä Vancouver onnistui lähes täydellisesti pitämään Oilersin tähdet kurissa: Connor McDavid jätettiin esimerkiksi ensimmäistä kertaa pisteittä kuluvissa pudotuspeleissä. Nyt sama ei aivan onnistunut, sillä McDavid sai syöttöpisteen ja aisapari Leon Draisaitl teki maalin ja syötti toisen. Samat teholukemat napsi tehopuolustaja Evan Bouchard.

Bouchardin maali syntyi 39 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Tätä ennen Oilers oli mennyt 2-0 johtotilanteeseen kahden erän jälkeen, mutta Vancouver kiri tasoihin. Tasoitus syntyi ajassa 58.18, joten näytti siltä, että ratkaisu haetaan jatkoerästä.

Mutta Bouchard ja kumppanit olivat eri mieltä. Voittomaali räjäytti kotikatsomon hurmostilaan, sillä samaa herkkua on luvassa vielä Oilersin kotikatsojille – ottelusarja tulee venymään varmuudella ainakin kuuteen otteluun. Tilanne on tasan 2-2 ja seuraavaksi matkustetaan Vancouveriin ja sen jälkeen Edmontonissa sarja on katkolla, jommallekummalle joukkueelle.