NHL:n puolivälierissä Florida nappasi makoisan voiton Bostonin kotiareenalta lukemin 6-2 ja meni ottelusarjassa 2-1 johtoon. Edmonton puolestaan tasoitti ottelusarjan lukemiin 1-1, kun Oilers kellisti Vancouverin jatkoerässä 4-3, vieläpä Vancouverissa.

Florida oli vahvalla pelipäällä heti alusta alkaen. Joukkue meni ottelussa pala palalta 4-0 johtoon ennen kuin Boston sai tehtyä avausmaalinsa kolmannen erän alkupuolella. Ottelun ratkaisuvaiheessa Sasha Barkov (kuvassa) nousi jälleen esiin ja syötti joukkueensa 3-0 ja 4-0 maalit. Boston tuli vielä tilanteeseen 2-4, mutta sitten Sam Reinhart iski tyhjiin ja Rodrigues teki illan toisensa viimeisellä minuutilla Eetu Luostarisen syötöstä.

– Florida pelasi hyvin, me emme, kiteytti Bostonin valmentaja Jim Montgomery ottelun jälkeen ja oli täysin oikeassa.

Montgomerylla saattoi olla isompia huolia mielessään. Bostonin henkinen johtaja ja kapteeni Brad Marchand ei ilmestynyt enää kolmanteen erään lainkaan. Hän sai kovan niitin Floridan Sam Bennettiltä jo avauserässä. Toisessa erässä Marchand vielä sinnitteli, kolmanteen hän ei tullut. Tästä huolimatta Boston sai kirin aikaan.

– Luulen, että taistelimme kapteenimme puolesta. Joukkue halusi pelata David Pastrnakin ja Charlie McEvoyn johdolla niin kuin Marchand olisi taistellut, Montgomery sanoi, mutta ilman arvioita siitä, mikä on Marchandin tilanne jatkoa ajatellen.

Florida ansaitsi voittonsa selvästi. Ottelusarja on kääntymässä Barkoville ja kumppaneille – ja vielä enemmän, jos Boston menetti kapteeninsa sairastuvalle pitemmäksi aikaa.

Edmonton otti ison voiton Vancouverista ja tasoitti ottelusarjan ennen siirtymistä Edmontoniin. Vancouver johti ottelua kolme kertaa, mutta aina Oilers tuli tasoihin. Sama jatkui aina varsinaisen peliajan loppuun ja ratkaisu haettiin jatkoerästä. Siinä Oilersin tehopuolustaja Evan Bouchard onnistui ja Edmonton vei voiton maalein 4-3.

Kun Oilersin isot pojat saavat pelivireen päälle, heitä on vaikea pysäyttää. Connor McDavid ja Leon Draisaitl tekivät molemmat teholuvut 1+3 eli olivat jokaisessa Oilersin maalissa mukana. Vancouverin tehoykkönen oli Nikita Zadorov, joka teki puolustajan paikalta tehot 1+1 jo toisessa ottelussa perättäin.