Leijonien miehistön kanssa alle kahden viikon kuluttua alkaviin MM-kisoihin osallistuva Mikael Granlund on saanut mahtavan kunnianosoituksen: suomalainen on valittu NHL-seuransa San Jose Sharksin kauden 2023-2024 parhaaksi pelaajaksi.

”Player of the year”-titteli on sikälikin erittäin arvostettu, että sen saajan valitsee paikallinen media. Kunnianosoitus annetaan vuosittain pelaajalle, joka on eniten myötävaikuttanut joukkueen menestykseen.

Granlund siirtyi San Josen riveihin elokuussa 2023, jolloin hänet treidattiin sinne edustamastaan Pittsburgh Penguinsien miehistöstä. Tämän jälkeen suomalainen on ollut joukkueensa kantavia voimia ja paras pistemies.

Kuluneella kaudella Granlund iski 69 ottelussa 12 maalia ja 48 syöttöä eli yhteensä 60 tehopistettä. Koko NHL-urallaan suomalaishyökkääjä on nakuttanut huikeat 544 tehopistettä (157+387).

San Jose Sharks ei selviytynyt runkosarjan päätteeksi NHL:n pudotuspeleihin ja siten Granlund vapautui MM-lopputurnaukseen Leijonien käytettäväksi. Hän vastasi päävalmentaja Jukka Jalosen kutsuun myönteisesti.