Edmonton Oilersin ylivoima on tällä hetkellä ihailtavaa katsottavaa ja vastustajan kannalta tappavan tehokasta. Oilers on rakentanut melkoisen ylivoimanyrkin: Connor McDavid tuo kiekkoa ylös ja rakentelee, Ryan Nugent-Hopkins rauhoittaa ja pelaa järkevästi, Evan Bouchard hallitsee viivaa, Leon Draisaitl on valmiina iskemään suoraan syötöistä ja Zach Hyman dominoi maalin edessä.

Ratkaisevassa ottelussa Los Angelesia vastaan Oilers teki yhden ylivoimamaalin ja kaksi maaleista syntyi heti jäähyn päättymisen jälkeen eli periaatteessa ylivoimamaaleina. Draisaitl teki maaleista kaksi ja Zach Hyman voittomaaliksi jääneen osuman.

Oilersin ylivoimauhka näkyy tilastoissa. McDavid johtaa pistepörssiä lukemilla 1+11, Leon Draisaitl on toisena luvuin 5+5, Bouchard on kerännyt pisteet 1+8 ja Hyman 7+1 ollen samalla toistaiseksi tehokkain maalintekijä pudotuspeleissä.

Los Angeles Kings taisteli urhoollisesti, mutta ei voinut paremmalleen mitään. Edmonton on vahvassa iskussa, mutta materiaali ei ole kovin laaja. Jos pystyt pysäyttämään Oilersin nimimiehet – erityisesti ylivoimalla – joukkue on haavoittuvainen.

Yön toisessa ottelussa Dallas Stars voitti Las Vegasin ja siirtyi sarjassa 3-2 johtoon. Huipputasoinen ja -tasainen ottelupari on kääntynyt Dallasille, pitkälti parantuneet puolustuksen sekä maalivahti Jake Oettingerin huippuvireen kautta.

Dallas johtaa sarjaa nyt otteluvoitoin 3-2. Seuraava ottelu pelataan Las Vegasissa.