Florida Panthers vei jääkiekon himoituimman pokaalin, Stanley Cupin. Panthers voitti seitsemännessä finaalissa Edmontonin maalein 2-1 ja pääsi ensimmäistä kertaa seuran historiassa juhlimaan mestarina.

Ratkaiseva ottelu oli tasainen, kuten sarjankin kokonaisuudessaan. Todennäköisesti ero syntyi jo runkosarjassa – Floridan runkosarjasijoitus oli parempi kuin Oilersin ja tätä kautta syntyi kotietu. Kummankin joukkueen fanaattisilla kannattajilla oli selvä osuutensa – siitäkin huolimatta, että ryöstöjä tehtiin.

Toinen ero oli joukkueen materiaaleissa. Floridan materiaali oli laajempi ja se näkyi tietyissä tilanteissa. Mutta joka tapauksessa, NHL sai arvoisensa päätöksen ja upea trillerifinaali huipensi kauden.

Suomalaisittain kausi oli historiallinen. Aleksander Barkovista tuli ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka sai ottaa Stanley Cupin vastaan joukkueensa kapteenina. Lisäksi suomalaisvoittajien määrä oli kerralla viisi! Eli pokaali tulee suorastaan asumaan Suomessa, kun kiertue lähtee käyntiin. Barkovin lisäksi mestaruutta juhlivat Anton Lundell, Eetu Luostarinen sekä Niko Mikkola. Valmennuspuolelta tuore Stanley Cup-voittaja on Tuomo Ruutu.

Barkovia ei valittu pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi ainoastaan siksi, että Connor McDavid pelasi niin huikeat pudotuspelit. Luonnollisesti Panthersin kotiyleisö oli tyytymätön McDavidin valintaan Barkovin sijaan, mutta kyllä palkinto meni sittenkin oikeaan osoitteeseen.

Florida Panthers on uusi NHL:n mestari ja ansaitusti. Ansaittua on myös kaikki suitsutus, joka joukkueen kapteenille, Sasha Barkoville, tulee. Hän on ollut mukana laihat vuodet, rakennusvuodet ja nyt täyttymyksen hetkellä hän sai ensimmäisenä kiekkomaailman himoituimman pokaalin käsiinsä.