Hyvältähän se taas aluksi näytti. Leijonat siirtyi alle neljässä minuutissa Kanadaa vastaan 2-0 johtoon Jesse Puljujärven ja Valtteri Puustisen tekemillä maaleilla. Puustiselle kyseessä oli kuluvien kisojen ensimmäinen tehopiste.

Kanada tuli kuitenkin takaa rinnalle jo ensimmäisen erän aikana. Puljujärven ottelun toinen osuma ajassa 36.07 vei Leijonat jälleen johtoon, mutta vaikka sit ei tuossa vaiheessa vielä tiedetty, niin kyseessä oli suomalaisryhmän illan viimeinen osuma.

Kanadalaiset tasoittivat kamppailun vielä toisen erän lopussa ja päätöserään lähdettiin 3-3 lukemista. Ottelun voittomaali Kanadalle syntyi ajassa 51.32 ja joukkue pääsi 21 sekuntia ennen päätösvihellystä kaunistelemaan loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin Leijonien yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia.

Suomella on nyt viidestä ottelusta kasassa ainoastaan seitsemän pistettä. Jäljellä ovat ottelut Tanskaa ja Sveitsiä vastaan. Leijonilla tekee tiukkaa selviytyä lohkossa neljän parhaan joukkoon. Maanantaisesta Tanska-kamppailusta on tulossa ratkaiseva peli jatko-otteluiden suhteen.