Jääkiekon Suomen mestaruus alkaa olla pikkuhiljaa menossa jälleen Tampereelle ja Tapparalle. Paitsi jos Pelicans taikoo stetsonista jotain hyvin yllättävää ja uutta – kahden ensimmäisen ottelun perusteella ei siltä kuitenkaan vaikuta.

Pussinokkien tunnetusti hyvällä silmällä tilanteisiin reagoiva ja osaava valmennus saattaa löytää keinot, miten Tappara-niminen kone pysäytetään. Muutamaan asiaan päävalmentaja Tommi Niemelä puuttui jo toisen finaalin jälkeen.

– Jos haluamme tämän sarjan voittaa, niin kärsivällisyyden pitää olla aivan eri tasolla, Niemelä kertoi Ilta-Sanomille toisen tappio-ottelun päätyttyä.

– Ilman maalivahtimme Niklas Kokon torjuntoja numerot olisivat voineet olla toisen erän jälkeen paljon isommat. Toisen erän pakottaminen ja puskeminen hyökkäyspelissä olivat sellaisia asioita, joita emme missään nimessä halua.

Jääkiekkojännäreille lisää kynsienpureskelua?

Pelicansin pitää todellakin löytää peliinsä tasapaino ja rentous. Joukkueen on päästävä samanlaiseen vireeseen kuin HIFK:ta vastaan ensimmäisissä otteluissa. Tosin sekään ei välttämättä riitä, sillä Tappara on monta luokkaa parempi joukkue kuin HIFK oli. Mutta tietyt asiat voisi sieltä ottaa mukaan, että jääkiekkojännärit saisivat pureskella kynsiään pitempään kuin neljä ottelua.

Pelicans ei ole ollut vielä parhaalla tasollaan. Useampi nimipelaaja on pelannut alle kykyjensä, joten parantamisen varaa on. Tosin ei kukaan voi varmuudella sanoa, onko parasta Tapparaakaan vielä nähty. Toistaiseksi joukkue on ollut ylivertainen, mutta todennäköisesti – Tapparan tuntien – ruuvia kiristämällä voi löytyä vielä yksi vaihde lisää.

Joka tapauksessa keskiviikkona eletään ratkaisun hetkiä. Jos Tappara voittaa kolmannen pelin, ei Pelicans yksinkertaisesti voi voittaa neljää seuraavaa. Pelicansin täytyy pitää Tapparan umpitamperelainen ottelukuuluttaja hiljaisena ja minimoida na-naa-na-naat hyvin vähiin – ja luottopelaajien löytää oma tasonsa ja vähän ylikin. Sitä kautta jännitys voi säilyä vielä pitkään.