Lahden Pelicansin toimintamalli perustuu pitkäjänteisyyteen. Tommi Niemelä hankittiin melkoisena noviisina tekemään pitempää rupeamaa ja sen kestäessä Pelicans selvisi kahdesti finalistiksi. Seurajohto ei usko ainakaan vähempää pitempään projektiin nyt, kun päävalmentajaksi nimettiin Liigatasolla vielä näissä tehtävissä tuntematon Juhamatti Yli-Junnila.

Sopimus kattaa suoraan kaksi kautta ja päälle on vielä parin vuoden optio. Ajatuksena on siis selvästi, että Yli-Junnilalle annetaan aikaa kehittyä ja kasvaa. Tuttu mies hän on Pelicansin leiristä, sillä Yli-Junnila on valmentanut seuran junioreita ja ollut kahdella viime kaudella Pelicansin edustusjoukkueen apuvalmentajana. Hän siis tietää täysin, mihin ryhtyy. Ja Pelicans tietää, mitä Yli-Junnila osaa.

– Yli-Junnila on ollut jo pitkään Pelicans-organisaatiossa ja on yhtiömme kannalta tärkeää, että meillä on Liiga-joukkueessa valmentaja, joka on ollut kauan mukana rakentamassa pelaajapolkua sekä pelaaja- ja peli-identiteettiä. ”Ylli” tietää minkälainen on päijäthämäläinen jääkiekkoilija ja miten semmoinen rakennetaan, ja onhan tämä myös selkeä jatkumo hänen urallensa meillä, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi Pelicansin tiedotteessa.

Juhamatti Yli-Junnila on 43-vuotias.