Jääkiekon MM-kisojen tiistain ottelujen suurin kiinnostus oli siinä, miten paljon Kanada voittaa Itävallan ja kuka kerää ottelussa eniten tehopisteitä. Odotusarvo ja käsikirjoitus menivät aika lailla nappiin kaksi ensimmäistä erää, sillä kanukit tekivät kaukalossa mitä tahtoivat. Tahtoivat tehdä kuusi maalia ja päästää yhden lohdutusosuma Itävallalle. Kahden erän jälkeen kyse oli enemmänkin siitä, millaiset murskaluvut ovat lopulta välkkymässä mediakuutiolla.

Itävalta teki poikkeuksen MM-kisojen peruskaavasta. Yleensä lilliputit heittävät pyyhkeen kehään, kun parempi joukkue on mennyt parin maalin johtoon. Tämä siksi, että pienille maille tietyt ottelut ovat niitä tärkeimpiä pelejä, voimien kuluttaminen isoja vastaan ei johda mihinkään. Paitsi Itävallan osalta, sillä joukkueen kolmas erä jää varmasti maan jääkiekkohistoriaan.

Itävalta nimittäin voitti kolmannen erän 5-0 ja ottelun varsinaisen peliajan jälkeen tulos oli 6-6. Pisteet Itävallan asenteesta, mutta vielä suuremmat nuhteet Kanadan täydellisestä ylimielisyydestä. Joukkue oli selvästi tykästynyt omaan ylivoimaansa ja väheksyi Itävaltaa niin pahoin kolmannessa erässä, että vahinko sattui.

Eihän tämä ensimmäinen kerta ollut, kun jääkiekon emämaa kuvittelee olevansa vielä suurempi kuin se on, mutta mikäli MM-jääkiekkoa seurattaisiin Kanadassa kovin suurella intohimolla, otsikot olisivat noin luokattoman asenteen vuoksi tuomitsevia. Kolmannen erän nöyryytys sai kuitenkin sen verran ammattiylpeyttä esiin, että John Tavares teki 7-6 voittomaalin heti jatkoerän alussa.

Itävallalle piste voi olla hyvin tärkeä taistelussa kakkoskerroksen sijoituksista. Kanadalle pistemenetys voi vielä hyvin näkyä lohkon kärkitaistelussa – juuri tuon ylimielisyyttä menetetyn pisteen vuoksi puolivälierissä saattaa tulla vastaan joukkue, jota he eivät ehkä haluaisi kohdata.

Toisaalta – luulisi joukkueessa olevan sen verran paljon ammattiylpeyttä, että kolmas erä toimii herätyskellona. Ketään vastaan ei ole varaa heittää lekkeriksi – kyllä Euroopasta osaamista riittää.

Kolmessa muussa ottelussa Norja otti makoisan voiton Tanskasta ja paranteli huimasti asemiaan. Latvia voitti odotetusti Kazakstanin ja Ranska Puolan.

Keskiviikkona jatketaan niin ikään neljällä ottelulla: Lohkossa A pelataan kamppailut Tshekki vs Tanska ja Sveitsi vs Iso-Britannia, lohkossa B kohtaavat Saksa ja Latvia sekä Slovakia ja Puola.