NHL:n finaalijoukkue Florida Panthersissa on peräti neljä suomalaista. Yksi heistä on Eetu Luostarinen, joka ei viime kauden finaaleissa pystynyt pelaamaan.

Nyt KalPan kasvatti on täynnä intoa, kun uran ensimmäiset Stanley Cupin finaalit ovat oven takana.

– Olen aika onnekas päästessäni tähän tilanteeseen nyt heti uudelleen. Viime vuonna en pystynyt pelaamaan, joten olen todella innoissani pelaamisesta ja valmis aloittamaan. Ei ole hauskaa seurata mitään sivusta, vaikka uskoisi pystyvänsä pelaamaan. Nyt olen kuitenkin onnellinen, hän sanoo NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

Luostarinen on todellinen päävalmentaja Paul Mauricen luottomies. Maurice uumoilee, että Luostarisen puuttuminen saattoi maksaa heille Stanley Cupin vuosi sitten.

– Jo kahdessa aiemmassa sarjassa oli tilanteita, joissa pääsimme johtoon ja vastustaja laittoi parhaan ketjunsa pelaamaan Luostarisen ja Anton Lundellin ketjua. Se osoittautui meille todella arvokkaaksi. Aloin laittaa heitä puolustuspään aloituksiin, koska saimme silloin kentälle kaksi aloituksiin kykenevää pelaajaa. Opimme silloin, kuinka tärkeä hän on. Emme vain pystyneet korvaamaan häntä, Maurice linjaa.

Jos Florida voittaa, tulisi Luostarisesta yksi harvoista suomalaisista, jotka ovat voittaneet maailmanmestaruuden ja Stanley Cupin. Häntä ennen tähän ovat kyenneet pelaajina vain Jere Lehtinen ja Valtteri Filppula, joka kuuluu olympiavoittonsa myötä myös “Kolmen kullan klubiin”.