Nashville Predatorsin NHL-kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Vancouver Canucksia vastaan. Joukkueen maalivahti Juuse Saros oli liekeissä etenkin sarjan kahdessa viimeisessä ottelussa.

Saroksen tilanne kiinnostaa Nashvillessa ja NHL:ssä. Joukkuekaverit arvostavat veskaria valtavasti, mutta Nashvillella on käsissään ongelma.

Saroksesta on tulossa rajoittamaton vapaa agentti kesällä 2025. Nykyään viisi miljoonaa dollaria kaudessa tienaavaa Sarosta odottanee joka tapauksessa palkankorotus.

The Athleticin Joe Rexrode unohtaa liiat tunteilut omassa analyysissään. Hän arvelee, että jatkosopimus toisi Sarokselle peräti kolmen miljoonan dollarin palkankorotuksen.

– Se ei kuulosta järkevältä liikkeeltä, arvioi NHL-toimittaja.

Rexrode muistutti, että Nashvillen organisaatiossa on kasvamassa huippulahjakas maalivahti Jaroslav Askarov. Hän on valmis ottamaan roolia NHL:ssä jo lähivuosina.

Rexroden mielestä Nashvillen hyökkäys ei tällä hetkellä riitä NHL:n huippuja vastaan. GM Barry Trotzin on toimittava: Saros on ihanteellinen pala, jonka avulla saada laatua hyökkäykseen.

Sunnuntaina selvisi Discoveryn Suomi–Ruotsi-ottelun lähetyksessä, että Saros ei pelaa Leijonien paidassa jääkiekon MM-kisoissa.