San Jose Sharks valitsi kanadalaishyökkääjä Macklin Celebrinin (kuvassa) tämän vuoden NHL-varaustilaisuuden ensimmäisen kerroksen ensimmäisellä vuorolla. Nyt Sharks kiinnitti nuorukaisen kolmevuotisella tulokassopimuksella.

Celebriniä pidetään yhtenä kovimmista kanadalaislupauksista. Mies pelasi viime kaudella NCAA-sarjan Bostonin yliopistossa ja teki 38 runkosarjaottelussa tehot 32+32. Hän myös pelasi Kanadan U20-maajoukkueessa MM-kisat ja teki viidessä ottelussa tehot 4+4.

Sharksin GM Mike Grier ylisti Celebriniä seuran tiedotteessa.

– Macklin ei ole vain erityinen pelaaja jäällä, vaan hän on vakaa, itsevarma ja älykäs nuori mies myös sen ulkopuolella.

– Hänen taitojensa ja jääkiekkovaistonsa yhdistelmä on harvinainen, ja olemme erittäin varmoja, että hän on valmis siirtymään kokopäiväiseksi NHL-pelaajaksi. Emme voisi olla innostuneempia siitä, että Macklin liittyi virallisesti Sharksin organisaatioon kaudeksi 2024-25.

Celebrini voitti viime kauden päätteeksi Hobey Baker Award -palkinnon lisäksi National Rookie of the Year – ja New England Rookie of the Year -palkinnot, hänet valittiin Hockey Eastin vuoden pelaajaksi ja vuoden tulokkaaksi sekä All-Americanin ykkösjoukkueeseen ja Hockey Eastin ykkösjoukkueeseen.

Sharks ei ole vieras paikka Celebrinille. Hän pelasi seuran San Jose Jr. Sharks -ohjelmassa kaudella 2019-2020 ja teki 101 pistettä U14 AAA -joukkueessa 61 ottelussa.