Jälleen suunnattoman pettymyksen pudotuspeleissä kokenut Toronto reagoi juuri niin kuin moni odotti seuran reagoivan. Rankan pudotuspelitappiosarjan jälkeen Bostonille oli aika selvää, ettei valmennus saa jatkaa. Eikä saanut, sillä Toronto tiedotti torstaina, että heidän ja päävalmentaja Sheldon Keefen (kuvassa) tiet eroavat.

Keefe sai peräti viisi vuotta aikaa tehdä mahdottomasta mahdollinen eli viedä Toronto pitkälle pudotuspeleissä, ellei peräti mestaruuteen. Joukkueen nimilista mahdollisti suuret toiveet, mutta Kanadan Ilves/HIFK ei vain pysty pelaamaan odotusten mukaisesti, kun isot pelit alkavat.

Keefe ei varmastikaan tehnyt huonoa työtä – itse asiassa viisi vuotta on todella pitkä aika Toronton kärsivällisyyden tuntien. Aiemmin on kenkä heilahtanut huomattavasti nopeammin.

– Päätös oli vaikea. Sheldon on hieno valmentaja ja loistava mies. Näemme asian silti niin, että joukkue tarvitsee uuden äänen, Toronton GM Brad Treliving tiedotti.

Uusi valmentaja, ja todennäköisesti uusi valmennustiimi, esitellään pian. Halukkaita varmasti riittää, koska kukapa ei haluaisi koittaa onneaan päästä kuolemattomaksi. Nimittäin se valmentaja, joka Toronton veisi mestaruuteen, saa patsaan Toronton eikä tarvitse miettiä, riittääkö Molsonia koko loppuelämäksi. Kyllä nimittäin riittää.