Ilta-Sanomat kertoi hurjan siirtohuhun perjantaina. Sen päätähtenä tuikkii Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Jukka Jalonen.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jalonen on siirtymässä Italian miesten maajoukkueen päävalmentajaksi. Italia pelaa 1A-tasolla. Maa on vakikävijä myös korkeimmalla tasolla, mutta se ei ole koskaan pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa siellä. Parhaimmillaan maa on ollut MM-kisojen kuudes.

Artikkelin mukaan Jalosen tavoitteena on nostaa maa takaisin pääsarjatasolle ja johdattaa se vuoden 2026 Milanon-Cortinan talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnaukseen, jonne Italia pääsee kisaisäntänä automaattisesti mukaan .

Italian maajoukkuetta päävalmensi viime kaudella kanadalainen Mike Pelino. Hän korvasi aiemmin legendaarisen Mike Keenanin. Pelinon ja Keenanin avulla Italia ei lähtenyt nosteeseen.

Kokemusta Italian seurajoukkueesta

Italia ei ole Jalosellekaan vieras maa. Hän päävalmensi Italian Serie B:n Alleghea kaudella 1998-99. Tuolloin Jalosen ura oli ottanut takapakkia ja uuteen nosteeseen se lähti 2000-luvun alussa HPK:ssa.

Jalosen valmennuskokemus maajoukkuetasolla hakee vertaistaan. Mies on toiminut Suomen maajoukkueen apu- ja päävalmentajana yhteensä 12 kauden ajan ja on toiminut samoissa rooleissa myös Suomen U17-, U18- ja U20-maajoukkueissa. Mukaan on tarttunut kolme MM-kultaa, yksi olympiakulta ja yksi nuorten MM-kulta.

Muulla urallaan Jalonen on toiminut Liiga-joukkue Ilveksen valmennuspäällikkönä, apuvalmentajana sekä päävalmentajana, Lukon apu- ja päävalmentajana sekä HPK:n päävalmentajana. Hän päävalmensi myös Sportia I-divisioonassa.

Ulkomailla Jalonen on valmentanut Alleghen lisäksi Britanniassa BISL:ssä Newcastle Riverkingsiä ja Newcastle Jestersiä sekä Venäjän KHL:ssä Pietarin SKA:ta ja Jokereita.