Suomi aloitti MM-kisat niukimmalla mahdollisella tappiolla Tshekille. Varsinainen peliaika päättyi 0-0 eikä edes jatkoajalla saatu maalia aikaan. Voittolaukauskilpailussa Suomi ei myöskään onnistunut eli Suomen maalintekosaldo oli ottelussa pyöreä nolla. Tshekki onnistui kahdesti rankkareissa ja vei ottelun.

Leijonat aloitti kisat vaatimattomasti. Tshekki tuli todella kovaa kisaisännyyden innoittamana ja vei peliä kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä Suomi tuli todella vahvasti mukaan ja loi myös hyviä maalipaikkoja. Kun Leijonien torjuja Harri Säteri (kuvassa) loisti kahdessa ensimmäisessä erässä, tshekkivahti Lukas Dostalin tähtihetket olivat kolmannessa erässä ja jatkoajalla.

Rankkareissa Dostal jatkoi samalla linjalla ja torjui kaikki Leijonien yritykset. Ottelun suurimmasta sankarista ei ollut epäselvyyksiä.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jukka Jalonen oli rauhallinen.

– Kova peli, jouduttiin painimaan. Oli paikkoja lopussa, nyt on turnaus avattu ja tästä lähdetään kehittämään, Jalonen kertoi Viaplayn haastattelussa.

– Hyvää maalivahtipeliä, Jalonen kehui kumpaakin maalivahtia.

Leijonien turnaus jatkuu sunnuntaina, kun vastaan tulee Iso-Britannia. Ottelu alkaa jo kello 13.20 Suomen aikaa.