Arizonan, tai oikeastaan Utahin, hyökkääjä Matias Maccelli ei liity Leijoniin Tshekin MM-kisoihin. Maccellin nimeä moni toivoi ja odotti, sillä TPS-lähtöinen pelaaja on kuulunut vaatimattoman Arizonan avainpelaajiin. Hän oli kolmanneksi tehokkain Arizonan pelaaja tällä kaudella ja suomalaistenkin pörssissä sijalla kuusi.

YLEn tekemässä haastattelussa selvisi, ettei Maccelli tule kisoihin ja miksi: jalkavamma pitää hänet sivussa. Valinta olisi todennäköisesti ollut itsestään selvyys, jos mies olisi vain ollut pelikunnossa.

– Ajelen juuri kotiin lääkäristä. Viimeiset runkosarjan kuukaudet kärsin alarajaavammasta, joka haittasi pelaamista varsin paljon. MM-kisat eivät tulleet kyseeseen ja Jere Lehtinen ymmärsi asian täysin, Maccelli kertoi YLEn haastattelussa.

– Olisi ollut aivan mahtavaa päästä Prahaan pelaamaan, ja tilanne ottaa päähän todella paljon, mutta minkäs teet?

Maccelli on vielä nuori mies, joten tilaisuuksia edustaa Leijonia tulee vielä monia. Ja vieläpä suuremmissa ympyröissä kuin MM-jääkiekossa. Maccellin nimi on varmasti isolla Jere Lehtisen muistikirjassa ensi vuoden helmikuuta ajatellen, jolloin Suomi osallistuu kolmen muun johtavan jääkiekkomaan parhaiden pelaajien väliseen turnaukseen. Lisäksi lähitulvaisuudessa siintävät myös olympialaiset, joihin seuraavan kerran pääsevät myös NHL-pelaajat.