Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue on aloittanut kotimaassa pelattavan MM-lopputurnauksen erinomaisesti kahdella voitolla. Ensin kaatui Latvia 3-1 ja sen jälkeen Norja vieläkin selvemmin maalein 7-0.

Sunnuntaina edessä on seuraava, ehkä aiempia isompi, haaste. Vastaan asettuu Slovakia eikä Pikkuleijonien päävalmentaja Marko Kauppinen usko yhtä helppoon peliin kuin Norjaa vastaan.

– Slovakialla löytyy yksilötaitoa. Meidän on valmistauduttava siihen ja noudatettava omaa pelisysteemiämme, jota pystymme pelaamaan. Meidän on vietävä kiekkoja syvään ja saatava sitä kautta hyökkäyspeli rullaamaan. Samalla pystymme ehkä vähän kuluttamaan vastustajan voimiakin, Kauppinen sanaili median edessä Norja-pelin tauottua.

Seitsemän tehtyä maalia Norjan verkkoon ei jättänyt jossiteltavaa, mutta Pikkuleijonien koutsi löysi osumista lukumäärän lisäksi muutakin ilahduttavaa.

– Siihen pitää olla tyytyväinen, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Monelle tästä varmasti tuli lisäbuustia jatkoa varten, Kauppinen alleviivasi.

Pikkuleijonien jatko-ohjelmaan kuuluu sunnuntaisen Slokavia-matsin jälkeen vielä alkulohkon viimeinen ottelu tiistaina Yhdysvaltoja vastaan.