MM-kisojen perinteisiin kuuluu, että jokaisen joukkueen kolme parasta pelaajaa palkitaan, kun joukkueen turnaus on loppu. Suomen osalta tämä tapahtui torstaina, ehkä hieman suunniteltua aiemmin.

Suomen osalta palkinnot menivät seuraaviin osoitteisiin: Olli Määttä, Jere Innala (kuvassa) ja Oliver Kapanen. Valintojen takana on joukkueen johtoryhmä, joten tämä tietysti kertoo arvostuksesta joukkueen sisällä.

Olli Määttä oli odotuksien mukaisesti puolustuksen selkäranka. Tyylikäs esitys, ja pistepörssiinkin kirjattiin yksi maali ja kaksi syöttöä pelaajalle, jolle tehopisteet ovat bonus. Innala teki kaksi ylivoimamaalia ja antoi kolme syöttöä. Tämä nosti Innalan yhdeksi kolmesta huomioidusta. Oliver Kapanen oli turnauksen alussa tehokas, sillä hän teki yhteensä kuusi maalia. Sen jälkeen oli hiljaisempaa.

Pelin jälkeen seurasi mahdollisesti elämän hienoin hetki: saada palkinnot vastaan Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Heikki Hietaselta! Mikä unohtumaton kunnia, huomattavasti ”parempi” ratkaisu kuin se, että esimerkiksi joku pelaajalegenda olisi otettu jäälle huomioimaan joukkueen parhaat. Tai sitten ei. Käytäntö on ollut jo vuosia sama ja itse Kalervo Kummola oli vuodesta toiseen jyrähtelemässä kiitoksia ja tsemppejä jään tasolle lasketulla punaisella matolla.