Suomen 18-vuotiaiden maajoukkue kohtasi sunnuntaina Slovakian MM-kisojen alkulohkon kolmannessa ottelussa. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta täydet pisteet napannut Suomi jatkoi vakuuttavaa tahtia. Yksilötaitava, mutta epätasainen Slovakia kaatui puhtaasti maalein 4-0.

Suomen pelin maestro oli jälleen Konsta Helenius, joka erottuu kaikella tekemisellään. Tämä tietysti lupailee hyvää niin jatkopeleihin kuin nuorukaisen omaan urakehitykseen. Sunnuntaina Helenius syötti kaksi maalia: Suomen ensimmäisen ja neljännen. Pistetilastossa kolmen ottelun jälkeen saldo on 0+6.

Suomen avausmaalin teki Emil Hemming ja toisen Heikki Ruohonen. Kasper Pikkarainen ja Joona Saarelainen tekivät vielä maalit mieheen. Maalilla Petteri Rimpinen piti kohtuullisen helpon nollan, sillä torjuntoja tuli vain kahdeksan.

Ottelussa koettiin myös vähemmän iloisia hetkiä. Heikki Ruohonen taklasi Slovakian Samuel Kupicia sillä seurauksella, että slovakki vietiin pois kaukalosta paareilla ja mustien sermien peittämänä. Myöhemmin selvisi, että Kupic on tajuissaan ja toipumaan päin. Ruohonen lähti tilanteessa laitataklauksesta suihkuun.

Suomen seuraava ottelu on USA:ta vastaan. Siinä pelissä on panoksena alkulohkon voitto. Ottelu pelataan tiistaina.