SM-liigaseura HPK:n taustayhtiö HPK Liiga Oy on tiputtanut synkkiä talouslukuja.

HPK Liiga Oy:n liikevaihto kaudella 2023–2024 kasvoi 3,3 prosenttia ja oli 6.085.677 euroa.

Tulos oli negatiivinen. Liiketappio oli 447.444 euroa ja tilikauden tappio rahoitustuottojen, -kulujen, tilinpäätössiirtojen ja verojen jälkeen oli 505.501 euroa.

Taseen loppusumma oli 3.265.552 euroa, josta oman pääoman osuus oli 1.471.659 euroa ja vieraan pääoman osuus 1.793.893 euroa.

– HPK Liiga Oy:n liiketoiminnan kassavirta jatkui haasteellisena läpi tilikauden. Yhtiön hallitus ryhtyi vuoden vaihteen jälkeen entistä voimakkaampiin toimenpiteisiin yhtiön tappion pienentämiseksi ja kassavirran turvaamiseksi. Osana toimenpiteitä tehtiin päätös tiettyjen pelaajaoikeuksien myymisestä, millä nähtiin olevan suurin yksittäinen vaikutus tilanteen korjaamiseen. Pienempiä vaikutuksia saatiin yleisillä säästötoimenpiteillä sekä varainhankinnan toimenpiteillä, kertoo seura.

– Operatiivisesti saimme tehtyä ison muutoksen edelliseen toimintavuoteen verrattuna. Käänsimme suunnan monilla eri säästö- ja tehostamistoimenpiteillä ja pystyimme kasvattamaan kokonaismyyntiä. Merkittävin säästö tehtiin pelaajaoikeuksien myynnillä. Suunta on nyt oikea ja työtä on paljon edessä, arvioi HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Kaj Källarsson tiedotteessa.