Liigan keskiviikkoisessa finaaliottelussa Tapparan ja Pelicansin välillä kamppailun puhuttavin tapahtuma oli kolmannen erän lahtelaispelaajan Saku Salmisen ulosajo. Kyseinen Tappara-vahti Christian Heljankoon kohdistunut jyräys siirrettiin kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Nyt asiasta on annettu tuomio ja se on olosuhteet huomioiden todella kova: Salminen saa neljän ottelun mittaisen pelikiellon. Ja koska finaalisarjassa on matseja jäljellä maksimissaan neljä, on Pelicans-pelurin kausi paketissa.

Päätöksessään kurinpitodelegaatio toteaa seuraavaa:

– Heljanko ehtii pelaamaan kiekon ränniin ennen Salmisen ehtimistä tilanteeseen. Tullessaan tilanteeseen Salminen puolestaan ensin tavoittelee mailallaan kiekkoa, jarruttaa hieman mutta tämän jälkeen törmää voimakkaasti päin Heljankoa. Kurinpitodelegaatio toteaa, että tilanteessa tapahtuva Salmisen kontakti Heljankoon täyttää ryntäyksen ja maalivahdin estämissääntöjen tunnusmerkistön.

– Kurinpitodelegaatio katsoo, että tässä tapauksessa Salminen ei yritä millään tavoin välttää törmäämistä Heljankoon. Tilanteessa ei ole mitään yllätyksellisyyttä, eikä Heljanko mitenkään myötävaikuta tai hae kontaktia lähestyvään hyökkääjään. Tilanteessa Salminen törmää tarkoituksellisesti voimakkaalla vauhdilla maalinsa takana olevaan vastustajan maalivahtiin. 

– Kurinpitodelegaatio katsoo, että Salminen on teollaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajan maalivahtia ja teosta tulee määrätä pelikielto. Rangaistusharkinnassa kurinpitodelegaatio on ottanut edellä mainitut seikat huomioon sekä sen, että Heljanko pystyi tilanteen jälkeen jatkamaan ottelun loppuun asti. Edellä mainituilla perusteilla kurinpitodelegaatio pitää Salmisen törmäämistä Heljankoon neljän ottelun arvoisena tekona.

Voit katsoa Salmisen jyräyksen videolta artikkelin alta. Tappara johtaa Liigan finaalisarjaa otteluvoitoin 2-1. Joukkueiden välinen neljäs loppuottelu pelataan  perjantaina Lahdessa.