Kanadan MM-kisajoukkueen ympärillä on supistu ja huhuiltu paljon. Isoja nimiä on esiintynyt spekulaatioissa, ehkä kiintoisimpana NHL:n supertulokas Connor Bedard, joka on jo itse ilmoittanut pelaavansa kisoissa. Bedardin ympärille joukkuetta tuskin rakennetaan, mutta joka tapauksessa hänen läsnäolonsa takaa jälleen yhden supertähden – tai enemmänkin tulevan sellaisen – pelaamisen Tshekissä.

Kanadan joukkueen kokoajalla on ainakin kokemusta ja näkemystä. Joukkueen GM on Rick Nash, entinen huippukiekkoilija ja loistava maalintekijä. Nash voitti urallaan kaksi olympiakultaa sekä maailmanmestaruuden. Lisäksi hänellä on kaksi MM-hopeaa, joten hän tietää varsin hyvin, mikä on pelin henki MM-mittelöissä. 

Nash neuvonantajineen eivät lähteneet merta edemmäs kalaan. Joukkueen päävalmentaja on Arizonan – nykyisin Utahin – päävalmentaja André Tourigny. Sama mies johti Kanadan maailmanmestaruuteen viime vuonna, varsin nimettömällä ryhmällä. Hänellä on myös kokemusta apuvalmentajan tehtävistä, sillä hän oli mukana kahden hopeamitalin arvoisesti jo aiemmin.

Kanada pitää normaaliin tapaan joukkueensa julkaisematta aika pitkään. Jääkiekkomaailma odottaa todella vesi kielellä, mitä tuleman pitää. Kyllä jääkiekkohullussa maassa ollaan seurattu muiden maiden kilpavarustelua, joten paine nimekkään ryhmän saamiseen on kova. 

Ja kaikki viittaa siihen, että jääkiekkoherkkua on tulossa myös Kanadan rosterin suhteen. Bedard on jo huimaavan kiinnostava nimi, todennäköisesti ei kuitenkaan meritoitunein pelaaja, joka MM-kisoihin Kanadan joukkueessa osallistumaan.

Tuttu tarinahan on, ettei Kanada lähde koskaan jääkiekossa muuta kuin voittamaan kultaa. Tällä kertaa kultamitalin voittamiseen tarvitaan huomattavasti kovempi joukkue kuin vuosi sitten, kaikella kunnialla viime kevään  maailmanmestareita kohtaan.