Kenties Kanada katseli valitun joukkueensa syntymäaikoja ja tulevien vastustajien nimilistoja ja reagoi: kolme pelaajaa vaihtui loppuhetkillä. Nuorukaiset Macklin Celebrini ja Adam Fantilli eivät tule Tshekin kisoihin. Vastapainoksi Kanada nimesi kolme uutta pelaajaa ryhmäänsä: Tampa Bayn kaksikko Nick Paul ja Brandon Hagel ovat mukana MM-turnauksessa, samoin kohuttu, kehuttu ja haukuttu Los Angelesin Pierre-Luc Dubois.

– Macklin Celebrini ja Adam Fantilli palaavat Pohjois-Amerikkaan eivätkä osallistu miesten MM-kisoihin, Kanada tiedotti.

Sinänsä harmi, että Celebrini putosi pois, sillä hänet tullaan todennäköisesti varaamaan numerolla 1 tulevassa varaustilaisuudessa. Fantilli olisi osallistunut jo toiseen MM-turnaukseen, nuoresta iästään huolimatta. Mutta kisojen nimilistan kannalta etenkin kaksikon Hagel – Paul tulo on erinomainen asia – miksei Duboisinkin, jos hän on pelipäällä.

Hagel teki kuluvalla kaudella 75 tehopistettä ja pudotuspeleissäkin viisi pistettä. Paul iski 46 pistettä runkosarjassa ja Dubois 40. Viimeksi mainitun saldo oli pettymys, sillä hän on kuulunut pitkään niihin pelaajiin, joiden odotetaan nousevan tähtikaartiin.

Kun Kanada sai hyviä uutisia, Tshekin joukkue koki pahan luokan takaiskun. Joukkueen ykköstähdeksi povattu Las Vegasin Thomas Hertl oli jo nimetty joukkueeseen, mutta hänen työnantajansa ei antanut lupaa osallistua kotiturnaukseen. Hertl kärsi kuluvalla kaudella polvivammasta, joten sinänsä on ymmärrettävää, että kuuden vuoden sopimuksella Vegasissa pelaava hyökkääjä laitetaan pakkohuilille.