Tshekin MM-kisat jyräävät eteenpäin neljän ottelun päivätahtia. Keskiviikkona pelattiin kummassakin lohkossa kaksi ottelua, ilman suurempia yllätyksiä. Tai ehkä se oli yllätys, että Latvia jatkoi kehnosti menneitä kisojaan ja otti tukkaan 1-8 Saksalta.

Tshekki voitti Tanskan 7-4 kotiyleisön riemuksi. Tanska tuli vielä kolmannessa erässä tilanteeseen 3-3, mutta sitten Tshekki teki neljä maalia. Kanadan ”upeasta” viimeisestä erästä edellisenä iltana oli otettu opiksi… Lohkon toisessa ottelussa Sveitsi otti rutiinivoiton Britanniasta sen kummempia ponnistelematta. Ottelu päättyi 3-0 – ennalta ehkä suurin kysymys oli, montako pistettä Sveitsin NHL-miehet Roman Josin johdolla tekevät. Mahtilukemiin ei päästy, mutta Josi kuittasi peruspisteet 0+2  ottelusta.

Lohkossa B Slovakia otti pakkopisteet Puolalta luvuin 4-0. Martin Cingel teki maaleista kaksi. Aiemmassa ottelussa Saksa moukaroi Latvian jään rakoon lukemin 8-1. Viime kevään pronssimitalisti on pelannut kisoissa heikosti – pisteitä on toki seitsemän, mutta pitää muistaa, mistä ne ovat tulleet.

Avauspelissä joukkue voitti kehnon Puolan vasta jatkoerässä. Toisessa pelissä heikko Ranska kaatui myös jatkoerässä. Kazakstanin joukkue voitti 2-0, mutta nyt tuli vastaan Saksa – takkiin murskalukemin. Petteri Nummelin ja Ville Peltonen joukkueen valmennuksessa ovat tuskin kovin tyytyväisiä tilanteeseen. Lohkon kovat joukkueet (Ruotsi, Slovakia, USA) ovat vielä kohtaamatta, joten yllätyksiä ja venymistä tarvitaan, jos jatkoon aikoo päästä.

Kisat jatkuvat torstaina neljällä ottelulla. Leijonat palaa tauolta ja kohtaa Itävallan. Lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Kanada ja Norja. B-lohkon ottelut ovat Kazakstan-Ruotsi sekä USA-Ranska.