Yksi kiehtovista aiheista ennen jokaista MM-turnausta on siinä, keitä NHL-pelaajia kisoissa lopulta nähdään. Spekulaatiot alkavat jo hyvissä ajoin. Loppujen lopuksi nimiä putoilee hiljakseen otsikoihin: tuo pelaaja tulee, tuo pelaaja ei tule.

Tällä kertaa vastaus ”tulee” näyttää olevan hyvässä myötätuulessa. Ruotsi on jo julkaissut nipun NHL-vahvistuksia, Leijonatkin 2,5 sillä varmoja nimiä ovat Mikael Granlund ja Olli Määttä. Jesse Puljujärvi on toistaiseksi try-out -pohjalla mukana.

Haastajajoukkueisiin kuuluva Slovakia iski nyt kerralla viisi nimeä pöytään. NHL-kaukaloista Slovakian miehistöön liittyvät Devilsin puolustaja Simon Nemec sekä hyökkääjät Tomas Tatar Seattlesta, Juraj Slafkovsky Montrealista, Martin Pospisil Calgarysta sekä Pavol Regenda Anaheimista. Näistä pelaajista vain Pospisil on ensikertalainen.

Vetovoimaa varmasti lisää se, että kisat pelataan Slovakian naapurimaassa Tshekissä, joten kyseessä ovat ”melkein” kotikisat. Joukkueen GM:n tehtäviä hoitaa legendaarinen Miroslav Satan, joten hänellä on varmasti suhteet kunnossa niin joukkueisiin rapakon takana kuin suoraan pelaajiin.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että lisää kovanaamoja tullaan eri maiden toimesta julkaisemaan lähipäivinä. Ja siihen, että kisoista on tulossa nimivahvimmat MM-kisat pitkään aikaan.