Perjantain MM-jääkiekossa pelattiin neljä ottelua. A-lohkossa Tanska voitti Britannian niukasti, mutta ansaitusti 4-3. Voitto kohensi juuttien asemaa lohkossa – joukkue on voittanut ne ottelut, jotka sen pitääkin voittaa säilyttääkseen paikkansa varsinaisissa MM-kisoissa. Hyvällä asenteella taisteleva Britannia tulee todennäköisesti lähtemään tasoa alemmaksi, mutta pää pystyssä.

Lohkon toisessa ottelussa Tshekki piti huolen siitä, ettei Itävalta (kuvassa Suomen kaatanut Benjamin Baumgartner) tehnyt kolmatta yllätystä putkeen. Itävallan ihmenousu Kanadaa vastaan ja Suomea vastaan otettu voitto oli noteerattu Tshekin joukkueessa eikä löysäilyä esiintynyt. Lukemat olivat selvät 4-0 ja Tshekki siirtyi samalla A-lohkon kärkeen.

B-lohkossa Saksa myöhensi Kazakstanin 8-3. Tutkapari Yasin EhlizLeonhard Pföderl oli tällä kertaa hiljainen, mutta ratkaisijoita löytyi muualta. Saksan NHL-vahvistus JJ Peterka teki tehot 1+3 ja oli ottelun ykköstähti.

Lohkon iltaottelussa USA voitti Puolan kapteeni Brady Tkachukin johdolla. Tkachuk oli mukana kaikissa USA:n maaleissa, kun loppulukemat olivat 4-1. Jääkiekkoperheen edustaja teki tehot 1+3 ja Cole Caufield teki ottelussa kaksi maalia.

Lauantaina MM-turnauksessa pelataan kuusi ottelua. A-lohkossa kohtaavat Tanska ja Sveitsi päiväottelussa, toisessa pelissä Kanada ja Suomi sekä illan myöhäisottelussa Tshekki ja Britannia. B-lohkossa ottelut ovat Latvia-Ruotsi, Saksa-Puola sekä Ranska-Slovakia.

MM-kisojen alkulohkojen sarjataulukot näet alta.