MM-jääkiekon yksi hienouksista on siinä, että aina suurempaan tietoisuuteen putkahtaa uusia, suurelle yleisölle tuntemattomia nimiä. Maalivahtitilastot ovat tietysti yksi seurattava – kuten viime kisojen komeetta Arturs Silovs, jonka otteita saadaan nyt seurata Vancouverin maalilla NHL:n puolivälierissä.

Pistepörssi on myös kiintoisaa seurattavaa, sillä kärkisijoilta saattaa löytyä nimiä, jotka ovat tuttuja vain vankimmalle hard core -osastolle. Niin nytkin.

Se, että Roman Josi (kuvassa) johtaa pistepörssiä, ei ole kenellekään yllätys. Sveitsin tehopakki on tottunut olemaan korkealla näissä tilastoissa. Mutta tilaston kakkosta olisi tuskin moni tähän vaiheeseen näin korkealle povannut: Saksan Yasin Ehliz on tehnyt pisteitä toistaiseksi jokaisessa ottelussa. Red Bull Münchenin väkkärä on saalistanut seitsemän tehopistettä eli yhden vähemmän kuin Josi. Tilaston kolmonen, Kanadan Connor Bedard, ei yllätä sijoituksellaan eikä myöskään nelonen, Sveitsin Nico Hischier.

Jaetulla viidennellä sijalla on tuttu mies ja vähemmän tuttu. Slovakian Libor Hudacek on pelannut pitkällä urallaan useammassa maassa ja monissa kisoissa. Sen sijaan Saksan Leonhard Pföderl on tuntemattomampi suuruus. Ehlizin kanssa tasatahtia kisoissa tehoillut Eisbären Berlinin hyökkääjä on tehnyt mukavat tehot 3+3 pelaamassaan neljässä MM-ottelussa.

Kuudessa pisteessä on myös Slovakian Martin Pospisil. Viiden pisteen miehiä on paljon ja yksi Leijonakin löytyy listalta. Hän on Oliver Kapanen, joka on tehnyt turnauksessa viisi maalia. Kapanen johtaa turnauksen maalitilastoa yhdessä Kanadan Connor Bedardin kanssa.

MM-kisojen alkulohkojen sarjataulukot ennen torstain pelejä näet alta.