Kanada sai loppumetreillä huippuvahvistuksen mukaan Tshekin MM-kisoihin. Toronton kapteeni John Tavares vastasi GM Rick Nashin kutsuun myöntävästi ja on mediatietojen mukaan jo saapunut Tshekin pääkaupunkiin.

Tavares kuuluu NHL:n valovoimaisimpiin pelaajiin, olkoonkin, että tämä kausi oli pettynyt ja kauden pudotuspelit vielä suurempi pettymys. Tavaresin tasosta kertoo kuitenkin se, että heikoksi noteeratulla kaudella hän keräsi 65 tehopistettä, joista 29 maalia. Pudotuspeleissä hän ei pystynyt johdattamaan Torontoa jatkoon vaan taival katkesi Bostonin käsittelyssä.

Pitkään Islandersin joukkueessa pelannut Tavares siirtyi jo vuosia sitten Torontoon, mutta Stanley Cup on miestä kiertänyt. Muuten palkintokaapissa on mukavasti tavaraa: Olympiakultaa löytyy, samoin World Cupin voitto, mutta MM-kultaa ei vielä ole, mitaleita kylläkin.

Mikael Granlund on Suomen joukkueen kapteeni kisoissa ja Brady Tkachuk USA:n. Ruotsin joukkueen kapteeni on Erik Karlsson. Hyvin suurella todennäköisyydellä Kanadan joukkueen C-kirjainta tulee kantamaan John Tavares.