Pitkään odotettiin, että Kanada julkaisee oman joukkueensa jääkiekon MM-kisoihin. Kun se viimein tapahtui perjantaina, oli ensimmäisenä reaktiona karmea pettymys. Kyllä – joukkue vilisee laatupelaajia. Kyllä – joukkueessa on pelaajia, jotka tulevat olemaan suuria tähtiä. Mutta Ruotsin ja USA:n joukkueiden näkemisen jälkeen oli yllätys, ettei Kanada tuon nimekkäämpää ryhmää saanut matkaan.

Rick Nash ei onnistunut houkuttelemaan tämän hetken todellisia tähtipelaajia mukaan lainkaan. Tai voihan se olla, että olikin tarkoitus hakea enemmän luotettavia rivimiehiä tai tosiaan nuoria pelaajia, joiden kultaiset vuodet ovat vasta edessä. Tietysti on hienoa nähdä Connor Bedard, Adam Fantilli tai vasta 17-vuotias todennäköinen NHL:n tuleva ykkösvarus Macklin Celebrini kisoissa. Mutta olisi ollut todella hienoa nähdä monta jo tämän hetken tuikkivinta staraa. Kuten Ruotsin joukkueessa nähdään, samoin USA:n.

Vannoutuneille NHL-faneille hyökkäyspään nimet Bunting, Cozens, Greig, Guenther, Mangiapane, McBain, Mercer ja Tanev ovat tuttuja. Puolustuksen Owen Power saatetaan muistaa jo aiemmista kisoista, Colton Pareyko ja Damon Severson hyvinä peruspuolustajina. Maalivahti Jordan Binnington on ollut yhtä Stanley Cupia voittamassa, joten täysin tuntemattomista nimistä ei ole kyse.

Ehkä Nash ja kumppanit yrittävätkin tällä kertaa saada menestystä nuorilla pelaajilla, USA:n useamman aiemman joukkueen tapaan? Mutta ei USA ole poikasilla pärjännyt, vaikka myöhemmin heistäkin on kuultu paljon. Tai sitten kyseessä on vain tilanne, ettei Kanadan suhteen lähteneet dominot pyörimään oikeaan suuntaan: kun tuo lähtee, niin lähden minäkin. Todennäköisesti Ruotsin joukkueessa kävi juuri noin, kun Rasmus Dahlin ja Erik Karlsson ilmoittivat lähtevänsä kisoihin. USA:n suhteen todennäköisesti sama.

Varmasti Kanada taistelee mitaleista, jopa mestaruudesta. Mutta siitä huolimatta, pitkän odottelun jälkeen, nimilista oli antikliimaksi. Paljon todella hyviä, jo uransa huipulla olevia kautensa päättäneitä jääkiekkoilijoita jää nyt näkemättä.

Se on iso harmi katsojien kannalta.