Ukrainassa syntynyt ruotsalaiskiekkoilija Dmytro Timashov (kuvassa) on järkyttänyt jääkiekkomaailmaa tekemällä sopimuksen Venäjän KHL:ään Sotshin joukkueeseen.

Timashov syntyi Ukrainan Kiovogradissa ja muutti perheineen Ruotsiin ollessaan 7-vuotias. Miehen äiti on ukrainalainen ja isä venäläinen. Miehen päätös siirtyä Venäjälle asettuukin omituiseen valoon, sillä hänen uusi kotimaansa Venäjä käy parhaillaan laitonta hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Timashov kommentoi Ukrainan-sotaa aiemmin ruotsalaismedia Aftonbladetille. Mies ei tuntunut olevan liian huolissaan tilanteesta.

– On selvää, että se on vaikuttanut. Äidillä on kuitenkin vaikeinta, sillä hän on kasvanut Ukrainassa ja sukulaisiamme asuu siellä.

– He voivat kuitenkin hyvin. Kukaan ei ole loukkaantunut, vaikka he ovatkin kuulleet pommituksia, Timashov kertoi tuolloin.

27-vuotias Timashov on pelannut jo mittavan uran tähän mennessä. Hän on pelannut Ruotsissa SHL:ää MODOssa ja Brynäsissä sekä Allsvenskania Morassa ja Björklövenissä. Hän on myös pelannut Sveitsin NL:ssä Ajoiessa.

Lisäksi hän pelasi kuusi kautta Pohjois-Amerikassa hänet vuoden 2015 NHL-varaustilaisuudessa viidennellä kierroksella numerolla 125 varanneen Toronto Maple Leafsin sekä Detroit Red Wingsin ja New York Islandersin riveissä.